2017.01.12.
07:53

Írta: KR13

Előlépett a terminál-tulajdonos pályázó

 

A hírek szerelmeseinek - mai Világgazdaság.

A számok stimmelnek - 10 ezer terminált vállaltak. Ennyi van nekik. 

 

Tízezer terminált telepítenek

 

Infrastruktúra Készpénzkímélő fizetés állami támogatással

 

Kivásárolta a készpénzkímélő fizetési megoldást fejlesztő P. O. I. Partner Terminál Üzemeltető Kft. a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.-t a cégből. Az állami kockázati tőkebefektető 2014 márciusában 190 millió forint értékű tőkével - az alap honlapja szerint 237,5 millió forint befektetéssel - szerzett kisebbségi tulajdonrészt a Feith Zoltán érdekeltségébe tartozó cégben. A kivásárlás árfolyamnyereséggel, a szerződésben foglalt ütemezésnek megfelelően történt - válaszolta a Világgazdaság kérdésére Csuhaj V. Imre, a zrt. elnök-vezérigazgatója. Az árról azonban, üzleti titokra hivatkozva, nem tájékoztatott. Szerinte a befektetés eredményesnek tekinthető, a P. O. I. Partner Kft. által létrehozott Fizetési Pont technológia "jelentős potenciállal" rendelkezik a készpénzkímélő fizetési módok hazai elterjesztésében.

Érintőképernyős intelligens POI (point of interaction) terminálok telepítéséről van szó, olyan területekre, ahol eddig a bankkártyás fizetés nem volt elérhető. A terminálok alkalmasak a klasszikus bankkártyás vásárláson kívül egyebek között a mobiltelefon egyenlegének feltöltésére, közműdíjak kiegyenlítésére, lényegében a mindennapi pénzügyek intézésére olyan településeken is, ahol nincs pénzügyi szolgáltató. A terv szerint a P. O. I. Partner Kft. úgynevezett nyílt POS-terminál-infrastruktúrát hoz létre, amely a kártyás fizetésen túl, hozzáférhető minden olyan szervezet számára (önkormányzatok, vállalatok, valamint pénzforgalmi szolgáltatók, akár bankok), amely ügyfeleit POS-terminál-hálózaton keresztül akarja elérni.

Tavaly ősszel kezdték el a Fizetési Pontok országos telepítését - válaszolta Majthényi-Nagy Ferenc, a P. O. I. Partner Kft. ügyvezetője a projekt állását firtató kérdésre. A cég mérlegéből egyébiránt kiderül, hogy a projekthez kockázati tőkén kívül támogatást is kapott: POS-terminálok beszerzésére 250 millió forintot nyert el a Gazdaságfejlesztési operatív programban 2013-ban. Tavaly decemberben a P. O. I. Partner Kft. szerepet kapott a nemzetgazdasági tárca bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez nyújtott támogatásáról szóló programjában, és vállalta tízezer POS-terminál telepítését - tájékoztatott Majthényi-Nagy Ferenc.

 

V. F. I.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: POS OFSZ POS-telepítés program

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3812119793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása